BEDRIJVEN GROEIEN EN VERANDEREN.

MET EEN EXTERNE FRISSE KIJK BEGELEIDEN WIJ U
BIJ DE ONTWIKKELING VAN EN HET RICHTING GEVEN AAN UW BEDRIJF.

Een frisse kijk op uw organisatie

parcours2017 kleinVaak zijn bedrijven en organisaties zodanig gefocust op het dagelijks reilen en zeilen dat 'bedrijfsblindheid' ongemerkt het bedrijf binnen sluipt. Zonder het te beseffen raakt men vastgeroest in bestaande patronen, die moeilijk te doorbreken zijn en die innovatie in de weg staan. Uit onderzoek blijkt dat bij 75% van de organisaties sprake is van bedrijfsblindheid.

Een manier om deze situatie te doorbreken en om inspiratie op te doen, is het inschakelen van een buitenstaander: een 'friskijker'. Een friskijker is iemand die niet emotioneel betrokken is, een neutrale partij die van buiten naar binnen kijkt met een frisse blik. Dit levert vaak nieuwe inzichten op! Onderzoek heeft ook hier uitgewezen dat 45% van de innovaties niet komen van medewerkers, maar worden aangegeven door externen.

 

Een hefboom bij groeipijn en veranderstress

Vooral bedrijven in een groei- of verandertraject hebben baat bij een Frisse Kijk van buitenaf. buroplus biedt met 'Friskijker' een adviesconcept dat u helpt om efficiënter te werken, sneller vooruit te komen en méér rendement te halen uit uw inspanningen en budgetten. 

Best jordan Sneakersトロフィールーム , Fullress , スニーカー発売日 抽選情報 ニュースを掲載!ナイキ ジョーダン ダンク シュプリーム SUPREME 等のファッション情報を配信!

De Frisse Kijk van buroplus

Groeipijn? Veranderstress? Waar zal uw bedrijf staan binnen een jaar? Of binnen 5 of 10 jaar? buroplus helpt u uw plannen en ideeën omzetten in concrete realisaties. Door het vertalen van een abstract plan naar concrete tools, die inzetbaar in alle geledingen van uw bedrijf.  

Friskijker is een adviestraject met steun via de KMO-portefeuille. 

Sports brandsPatike

De Frisse Kijk van ervaren partners

Vereist uw specifieke vraag een specifieke expertise? Dan schakelen we ons eigen netwerk van 'ervaren rotten in het vak' in. De Frisse Kijk komt vanuit verschillende hoeken: Human Resources, Finance, Processen, Groeiontwikkeling, Internationalisering, maar ook Cultuur- of gedragsverandering. Het advies sluit altijd naadloos aan bij het Friskijker-traject dat buroplus samen met u uitstippelt.

Sports brandsNike

De Frisse Kijk van jonge wolven

Loopt u tegen een probleem aan dat de groei van uw bedrijf in de weg staat? Dankzij onze jarenlange, nauwe samenwerking met de academische wereld kunnen we uw vraag rechtstreeks voorleggen aan een groep van 'jonge wolven'. Zij zetten maar al te graag hun tanden in uw onderzoeksproject, thesis- of stageproject. Onze rol is daarbij veel meer dan een doorgeefluik: we zoeken naar de juiste match én we volgen elk project persoonlijk op, om ervoor te zorgen dat het ook werkelijk een meerwaarde oplevert voor bedrijven én studenten.

Nike Sneakers【リーク】クラスティー バーガー × アディダス オリジナルス ZX 10000 "A-ZX" (H05783) - スニーカーウォーズ

De Frisse Kijk van andere ondernemers

Ervaringen uitwisselen met andere ondernemers, zorgt vaak voor verrassende en verhelderende inzichten! Bedrijven die in een Friskijker-traject van buroplus stappen, bieden we een 'shortcut' naar andere netwerken en 'Denkgroepen', al dan niet in de vorm van opleidingen.

Nike sneakers『アディダス』に分類された記事一覧

De spelregels voor een Frisse Kijk

Ondanks de voordelen, is het inschakelen van een friskijker niet altijd evident of succesvol. Immers, binnen het bedrijf, dat de friskijker binnenhaalt, moeten ook een aantal spelregels gevolgd worden:

  • De bedrijfscultuur moet de aanwezigheid van een friskijker toelaten. De friskijker moet met andere woorden au sérieux genomen worden én hij/zij moet de mogelijkheid krijgen om een goed inzicht in de werking van het bedrijf te verwerven. Vaak is het een kwestie van de negatieve perceptie (t.o.v. een 'buitenstaander') om te zetten in een positieve mindset. Niet voor niets spreken we bewust van een 'Friskijker' i.p.v. een pottenkijker...
  • De samenwerking met een friskijker is vergelijkbaar met een team van 'piloot en co-piloot'. Beiden moeten quasi blindelings op mekaar kunnen vertrouwen. Zonder co-piloot komt de wagen ook wel aan de finish, maar hij zal geen wedstrijd winnen.
  • Het resultaat van de friskijker is dus resultaat van teamwork, te beginnen met een adviestraject en eindigend bij de implementatie van de uitgewerkte adviezen. De friskijker kan massa's frisse ideeën en creatieve oplossingen aanbrengen. Het succes van de implementatie is tenslotte nog altijd voor een groot stuk afhankelijk van aanpak binnen het bedrijf: een adviesplan dat uiteindelijk in de schuif belandt, zal weinig resultaat opleveren.  

Met dank aan het onderzoek 'Friskijkers, een remedie tegen bedrijfsblindheid" uitgevoerd door Symbio6.

Meer weten over onze rol als Friskijker?

 

Nike sneakersSneaker Release Dates 2021 - Nike, Yeezy, Kobe, LeBron, KD

Waarom een Friskijker-traject?

Een bedrijf dat groeit, is voortdurend in verandering. Bovendien is de kans dat uw groeitraject niet helemaal verloopt zoals u het had verwacht zelfs 50%.

Communicatie is meestal de grote boosdoener!

Groeien doet u niet alleen: medewerkers, klanten, leveranciers, investeerders en andere relaties spelen veel meer dan een figurantenrol in uw verhaal. Door met elk van hen op de juiste manier te communiceren, verhoogt u hun betrokkenheid, komt u sneller vooruit en haalt u meer rendement uit uw inspanningen én uit uw budget.

Hoe verloopt een Friskijker-traject?

Elk advies- en begeleidingstraject is maatwerk:

  • We vertalen uw abstract businessplan naar concrete doelstellingen en actiepunten.
  • We brengen alle stakeholders in kaart en bepalen hoe we hen betrekken in uw verhaal. 
  • We helpen u bij het samenstellen van uw plan van aanpak, volledig op maat van uw bedrijf en uw doelstellingen.
  • We begeleiden u bij het implementeren van uw plan van aanpak.